Масове отруєння: в Дагестані постраждала 71 людина

Число жертв масового отруєння в дагестанському місті Буйнакську досягло 71 людини, більшість з яких – діти. Про це ТАРС повідомили в прес-службі адміністрації міста.

«На даний час число отруєних в Буйнакську збільшилася до 71 людини, з них 61 дитина»,- сказало джерело.

Слідчий комітет Російської Федерації в Дагестані визначив заражену питну воду, як попередню причину отруєння. Ведеться ретельна перевірка.

Мер міста Ісламудін Нургудаєв заявив, що причиною масового отруєння дітей можуть бути прострочені подарункові пакети із солодощами.

«Поки ми розглядаємо харчове отруєння, а Федеральна служба по захисту прав споживачів шукає джерело в воді або їжі. У нас в місті три джерела води, з кожного з них взяті проби. Але є діти, які не пили сиру воду “, – повідомив мер.

«Версії з новорічними подарунками і мандаринами з’явилися після того, як батьки деяких з потерпілих дітей заявили, що вони відчули себе погано після їх вживання, але не пили воду. Все перевіряється. Доводиться чекати результатів від фахівців»,- пояснив Нургудаєв.

Як раніше повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Дагестану Тетяна Бєляєва, в медичних установах Буйнакську є необхідна кількість ліжок на випадок додаткової госпіталізації дітей, а також «весь спектр необхідних ліків».

Крім того, Бєляєва зазначила, що до встановлення джерела харчового отруєння городянам рекомендувється не вживати некип’ячену воду.