Росія не повинна купувати їжу з-за кордону

Росія не повинна імпортувати продукти харчування, з огляду на її сільськогосподарський потенціал. Про це повідомив голова правлячої в Росії партії «Єдина Росія» і заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв, якого цитує ТАСС.

«Санкції, які були введені окремими країнами проти Росії, змусили нас присвятити себе розвитку нашого власного агропромислового комплексу, за що ми навіть дуже вдячні цим країнам, тому що, якби не ці санкції, ми, ймовірно, як і раніше несерйозно ставилися до нашого сільського господарства, і продовжували б купувати продукти харчування в інших країнах», – сказав Медведєв під час круглого столу з представниками партій з країн-членів АСЕАН.

За його словами, під час пандемії загострилася проблема продовольчої безпеки. «Всі країни думають, перш за все, про те, як забезпечити свою продовольчу безпеку», – сказав російський політик.

Медведєв також висловив готовність Росії вирішувати питання продовольчої безпеки в рамках співробітництва в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.