ВООЗ буде координувати великий міжнародний проект з тестування можливих методів лікування і ліків від COVID-19

Країни всього світу повинні прийняти комплексний підхід до пандемії COVID-19, викликаної новим коронавірусом, шляхом виділення, тестування і моніторингу якомога більшого числа випадків.

Про це сьогодні заявила Всесвітня організація охорони здоров’я, на яку посилаються Reuters і DPA. «Якщо цього не зробити, ланцюг передачі (вірусу) може тривати на низькому рівні, і після припинення заходів з фізичного поділу епідемія знову виникне », – заявив на брифінгу для ЗМІ глава ВООЗ Тедрос Хебрауш. У Женеві він сказав, що стратегія тестування і моніторингу (ланцюжків зараження) «повинна стати основою дій в кожній країні».

Він оголосив, що ВООЗ координує випробування декількох можливих ліків від Ковід-19. «Багато невеликих випробувань різних методів можуть не дати нам чітких і переконливих доказів того, які методи лікування є найбільш ефективними і рятують життя», – сказав керівник ВООЗ.

Гебреус сказав, що для прискорення пошуку можливих методів лікування і ліків від інфекції COVID-19 ВООЗ і її партнери організовують багатокраїнне дослідження для аналізу та порівняння деяких неперевірених методів. До теперішнього часу Аргентина, Бахрейн, Канада, Франція, Іран, Норвегія, Південна Африка, Іспанія, Швейцарія і Таїланд оголосили про участь в цьому великому міжнародному проекті. «Ми назвали це дослідження «тестом солідарності», – сказав він.