Уявляєте триметрову дистанцію в Великобританії?

“Вчені, які консультують британський уряд з приводу пандемії, закликали до збільшення на два-три метри відстані, яку люди повинні дотримуватися через коронавірус, і до посилення деяких національних обмежень. Причина в тому, що багато людей намагаються обійти правила, здійснюючи тривалі прогулянки з представниками інших домогосподарств або ходячи по магазинах, не тільки за покупками, а й щоб поспілкуватися, що збільшує ризик передачі вірусу”, – пише 24 години.

На думку вчених, уряд має вжити додаткових заходів, а поліція повинна активніше контролювати їх дотримання, штрафуючи порушників, оскільки введені до сих пір обмеження не працюють проти нового, більш заразного штаму.

Число позитивних тестів останнім часом перевищує 50 000 на день, і число смертей зростає. Дослідження показало, що через COVID-19 смертність в результаті надзвичайних ситуацій в Великобританії досягла найвищого рівня з часів Другої світової війни.

У минулому році померло 697 тисяч осіб, що на 91 тисячу більше, ніж в середньому за останні 5 років. Опитування проводилося тільки на основі даних до листопада. За цим показником Великобританія займає одне з перших місць в світі, що все частіше ставить питання про те, що не так з прийнятими нею заходами по боротьбі з пандемією, чому вони не працюють, як в європейських країнах і навіть в США.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон також підозрювався в порушенні правил після того, як його сфотографували на велосипеді в 10 км від своєї резиденції. Уряду довелося дати спеціальне пояснення, що це допустимо, і що людина може трохи відпочити під час занять спортом.

З 4 години ранку в п’ятницю від тих, хто в’їжджає до Великобританії, потрібно буде надати негативний результат ПЛР або іншого тесту з чутливістю до коронавірусу понад 97%. Прибулі з країн, що знаходяться за межами узгоджених зелених коридорів для польотів, підлягають 10-денному карантину.