Дружина Навального приїхала до Німеччини

Дружина Олексія Навального, Юлія, прибула до аеропорту Франкфурта вчора ввечері після втечі з Росії. Про це повідомляє німецька газета SPIEGEL. Вона покинула країну, не зробивши заяви в аеропорту. Її адвокат заявив, що не знає причини її від’їзду.

Її чоловік – російський опозиціонер провів кілька місяців у Німеччині, отримуючи лікування після того, як минулого літа в Сибіру отруївся нервово-паралітичним речовиною для військових цілей, за даними ряду західних урядів і самого Навального, але Москва заперечує отруєння.

17 січня Олексій Навальний повернувся до Росії і був затриманий в аеропорту. А минулого тижня умовний вирок був змінений на такий, який вступив в силу через порушення положень умовного вироку.

США, Великобританія, Німеччина і ЄС закликали звільнити Навального. А новий держсекретар США Ентоні Блінкон заявив, що Вашингтон буде тісно координувати свої дії зі своїми союзниками, щоб залучити Росію до відповідальності.

Вчора міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що майбутні санкції проти Росії повинні бути націлені на конкретних людей.