Лід на Ейфелевій вежі розтоплюють пальниками

“Співробітники Ейфелевої вежі в Парижі використовують пальники, щоб розтопити лід, який накопичується на конструкції з приходом холодів до Франції”, – повідомляє Associated Press.

Сніг покрив французьку столицю, і Ейфелева вежа замерзла.

«При негативних температурах деякі з моїх конструкцій покриваються льодом. Щоб його розтопити, потрібно використовувати пальники, тому що солі занадто роз’їдають метал»,- йдеться в офіційному акаунті Ейфелевої вежі в Твіттері. Вона була закрита для відвідувань на кілька місяців через обмеження, пов’язаних з пандемією коронавіруса.

У районах Нормандії і Бретані, де обмерзання нетипове, автомагістралі закриваються через брак обладнання для утримання доріг. У деяких частинах паризького регіону місцева влада зупинили шкільні автобуси і закликали дітей залишатися вдома.

Центральна і північна частини Європи і Британія також виявилися в пастці холоду з кінця минулого тижня. Сильний снігопад ускладнює рух транспорту в Німеччині і Чехії.

Однак багато хто користується зимовим морозом. На Карловому мосту в Празі люди катаються на лижах. Діти катаються на санках в парках столиці Бельгії Брюсселі, де рідко користуються гірками. У Нідерландах люди масово повертаються до національної пристрасті – зимового катання на ковзанах.