Бразилія вакцинує все місто в Сан-Паулу від коронавіруса, проведе тести на захворюваність

Бразильський біомедичний інститут Бутантан планує вакцинувати все доросле населення міста – близько 30 000 чоловік від COVID-19, щоб побачити, чи знизить це рівень зараження. Про це повідомили інститут і представники уряду.

Бутантан, діяльність якого контролюється урядом Сан-Паулу, проведе масове дослідження вакцинації в Серані, місті в глибині країни, де показник позитивних результатів високий.

Інститут буде використовувати вакцину CoronaVac, розроблену китайської Sinovac Biotech, яка вже використовується на національному рівні в кампанії по вакцинації медичних працівників першої лінії і найбільш уразливих груп.

Згідно із заявою, губернатор Сан-Паулу Жоао Доріа сказав, що крім демонстрації безпеки та ефективності вакцини CoronaVac, яка запобігає всім важким випадкам і близько половини легших випадків, дослідження покаже, чи знижує вона також передачу вірусу. «Це ще один важливий крок, який дасть нові відповіді на питання про вакцину», – сказав директор Бутантан Дімас Ковас.

Вакцинація почалася вчора, і перші результати будуть готові приблизно через три місяці. Вагітні та жінки,що годують, діти до 18 років і ті, у кого в останні 72 години була лихоманка, будуть виключені з дослідження.

На сьогоднішній день більше 2 мільйонів бразильців з груп високого ризику були вакциновані від COVID-19 з моменту початку імунізації.

Бразилія займає друге місце в світі за кількістю смертей під час пандемії після США, а за кількістю інфікованих перебуває на третьому місці після США та Індії. Особливу увагу фахівці звертають на мутації з Великобританії, Бразилії та Південної Африки, які більш небезпечні.