Білл Гейтс з оптимістичним прогнозом: коли ми знову будемо жити нормально

“Мільярдер Білл Гейтс вважає, що світ повернеться до свого звичайного способу життя не раніше, ніж через рік або два після закінчення пандемії COVID-19. За його словами, ключовою умовою для цього є відкриття і виробництво вакцини проти вірусу”,- повідомляє ТАСС.

Зняття обмежень, накладених пандемією коронавіруса, не означатиме повернення до нормального життя – це відбудеться не раніше, ніж через рік або, навіть, два. Таку думку висловив філантроп і один із засновників Microsoft в інтерв’ю французькій газеті Le Figaro.

«Ми повинні виходити з карантину поступово, створивши систему дій, яка усуне ризик повернення до експоненційної фазі прогресування (пандемії)»,- пояснив Гейтс.

«Використовуючи систему тестування та простежуваності, ми можемо швидко ідентифікувати і контролювати спалахи, але ми не повернемося до нормальної діяльності, тому що люди будуть дуже стурбовані можливістю повторного зараження і кардинально змінять свою поведінку. Навіть рішення влади не повернуть їх на стадіони, поки не буде доведено, що лікування або вакцинація можуть запобігти смерті»,- попередив він.

За словами підприємця, робота над методами лікування надзвичайно важлива і повинна тривати, і розробка вакцини повинна стати важливим кроком на шляху до повернення людства до нормального життя. «Майже вся робота по розробці вакцин ведеться в приватному секторі, і, оскільки ми (Фонд Білла і Мелінди Гейтс) є нейтральними гравцями, і у нас є зв’язок з усіма експертами (я підтримую зв’язок з більшістю керівників компаній), ми просимо їх наростити виробничі потужності: «Будь ласка, розгляньте можливість виробництва 7 мільярдів доз вакцини, можливо, навіть 14 мільярдів доз»,- сказав він.

Гейтс висловив надію, що Сполучені Штати все ще приєднаються до глобальної ініціативи, спонсорвання Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), з метою прискорення розробки технологій діагностики та лікування коронавірусної хвороби. Він був здивований рішенням Вашингтона припинити вносити кошти до бюджету організації під час пандемії.