Байден оголосив про амбітну стратегію будівництва 500000 зарядних станцій для електромобілів

За даними Associated Press, адміністрація президента США Джо Байдена опублікувала амбітну федеральну стратегію будівництва 500 000 зарядних станцій для електромобілів по всій країні та зниження цін на електромобілі з метою перетворення автомобільної промисловості США.

“Майбутнє транспорту в нашій країні і в усьому світі за електрикою”, – сказала віце-президент Камала Харріс на станції зарядки електромобілів у передмісті Меріленду.

Законопроект про інфраструктуру на 1 трильйон доларів, підписаний президентом Джо Байденом минулого місяця, дозволяє створити національну мережу зарядних станцій та виділяє 5 мільярдів доларів штатам на їх будівництво, зокрема 63 мільйони доларів для Меріленду. Закон також передбачає додаткові 2,5 мільярди доларів у вигляді місцевих грантів для підтримки зарядних станцій у сільських та неблагополучних районах.

Законопроект Байдена про соціальну та екологічну політику на суму 2 трильйони доларів, що зараз розглядається в Сенаті, включає податкову пільгу у розмірі 7500 доларів для зниження вартості електромобілів.

“Ми хочемо зробити електромобілі доступними для всіх”, – сказала Харріс.

“Автомобільна промисловість вже повертається до електромобілів”,- додала вона.

“Коли громадські зарядні пристрої будуть встановлені в сільських, міських або приміських районах, ми полегшимо людям перехід на електромобілі», – сказала Харріс, додавши, що найбільшою перешкодою, з якою стикається більшість людей при покупці електромобіля, є проблема, де і як його можна заряджати.

За її словами, у людей, які живуть у квартирах, може не бути приватної алеї для встановлення спеціальних розеток, тоді як сільським мешканцям, можливо, доведеться проїхати кілька миль до найближчого зарядного пристрою.