Китайцям заборонили покидати свої будинки в другому найбільш постраждалому від коронавируса місті

Китайські громадські ЗМІ повідомили, що жителям другого міста Хубей заборонили покидати свої будинки. У Сяогань, з населенням 4,8 мільйона осіб, людей, які порушили порядок, будуть затримувати «максимум на 10 днів», пише Guardian.

Global Times пояснює, що влада забороняє жителям міста залишати свої будинки і забороняють людям в їх селах ходити, відвідувати сусідів і збиратися. Особи, які беруть участь в профілактиці епідемії та боротьби з нею, повинні подорожувати відповідно до маршрутами і часом, зазначеними властями. Правопорушники будуть затримані не більше, ніж на 10 днів.

Всі транспортні засоби, включаючи електричні велосипеди і звичайні велосипеди, були зупинені. Заборона не торкнеться тільки автомобілі спеціального призначення, такі як машини швидкої допомоги, пожежні машини і автомобілі, які перевозять найважливіші продукти.

Всі інші транспортні засоби будуть зупинені дорожньою поліцією, водії будуть затримані на 10 днів, а також оштрафовані на 500 юанів, якщо порушать наказ. Ті, хто не дотримуються правил, можуть залишитися без водійських прав.

«Глобал таймс» додає, що аптеки, супермаркети, готелі і ринки залишаться відкритими, але повинен бути «строгий контроль за рухом людей» і у відвідувачів буде вимірюватися температура.

Патрульні бригади будуть стежити за рухом.

Сяогань є другим найбільш постраждалим містом в провінції Хубей після Ухані, де підтверджено 3279 випадків захворювання коронавірусів і 70 загиблих. Місто розташоване приблизно в 70 кілометрах від Ухані.

За даними AFP, в Сінгапурі захворіли 75 осіб; 59 в Японії (включаючи одну смерть), окремо 335 були ізольовані на круїзному кораблі «Алмазна принцеса»; 57 людей захворіли на в Гонконзі (одна смерть); 34 в Таїланді; 30 в Південній Кореї; 22 в Малайзії; 20 на Тайвані (одна смерть); 16 у В’єтнамі; 15 в Австралії; 10 в Макао; 3 в Індії; 3 на Філіппінах (один померлий); по одному в Непалі, Шрі-Ланці та Камбоджі; 15 в США; 8 в Канаді; 16 в Німеччині; 12 у Франції (одна смерть); 9 в Великобританії; 3 в Італії; За 2 в Росії і Іспанії; по одному в Фінляндії, Швеції та Бельгії; 9 в ОАЕ і один в Єгипті.

Тим часом Держдепартамент США оголосив, що з 300 евакуйованих громадян США, які плавали на кораблі «Алмазна принцеса» біля берегів Японії, у 14 є коронавірус. Вони ізольовані від інших.

У Китаї 70 548 пацієнтів з коронавірусів, 2048 нових випадків зареєстровано в понеділок. Смертність збільшилася до 1770 в Китаї. В Хубей тисяча дев’ятсот тридцять три нові випадки зараження і 100 смертей.