У Москві впевнені, що “Північний потік – 2” буде добудований

Будівництво газопроводу «Північний потік – 2» наближається до завершення, так як в цьому зацікавлені європейські партнери.

Про це заявив в інтерв’ю телеканалу Росія-24 віце-прем’єр Олександр Новак.

«Північний потік – 2» – це проект, який знаходиться у високому ступені готовності. Це комерційний проект, в якому наші зарубіжні партнери, європейські партнери, в першу чергу зацікавлені в поставках екологічно чистого джерела енергії. Я переконаний, що «Північний потік – 2» буде добудований, тим більше що сьогодні вживаються заходи щодо його завершення», – сказав він.

Новак зазначив, що обговорювані санкції за цим проектом негативні для комерційних проектів. «Необхідно буде якось адаптуватися, якщо такі заходи будуть прийняті країнами, які намагаються зупинити реалізацію таких проектів. Незважаючи на ці заходи, ми продовжимо працювати так само, як працювали раніше»,- додав він.

Проект «Північний потік – 2» передбачає будівництво двох газопроводів загальною потужністю 55 млрд. кубометрів на рік від російського узбережжя через Балтійське море до Німеччини. На сьогоднішній день готовність трубопроводу становить 93%. Роботи були припинені в грудні 2019 року, після того, як швейцарська компанія Allseas відмовилася від прокладки труб через можливі санкції США. Однак через рік, 11 грудня, роботи поновилися.