Літній чоловік помер після вакцинації Pfizer в Ізраїлі

75-річний житель Ізраїлю, який хворів на рак і переніс кілька серцевих нападів, помер сьогодні у себе вдома після вакцинації від нового коронавируса вакциною компанії Pfizer.

Спочатку не було встановлено жодного зв’язку з вакцинацією. Створено комісію зі встановлення причини смерті. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я Ізраїлю, яку цитує ТАСС.

«Початковий скринінг не виявив зв’язку між смертельним випадком і вакциною. Кампанія вакцинації триває», – йдеться в заяві.

20 грудня в Ізраїлі почалася загальнонаціональна кампанія вакцинації від нового коронавіруса. Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху, який першим в єврейській державі був вакцинований ввечері 19 грудня, написав у понеділок в Twitter, що до 28 грудня 379 000 ізраїльтян вже отримали свою першу дозу вакцини Pfizer.

13 листопада Нетаньяху оголосив, що Ізраїль домовився з Pfizer про закупівлю 8 мільйонів доз вакцини, що вистачить для 4 мільйонів осіб. Перша партія ліків американської компанії була доставлена ​​в єврейську державу 9 грудня.