Лідери G7 прийняли програму боротьби з пандемією

Лідери країн G7 завершили свою зустріч в Великобританії прийняттям глобальної програми дій, позначивши в якості основних пріоритетів для майбутнього світу – боротьбу з пандемією, відновлення економіки, добробут людей у ​​всьому світі, зміцнення партнерських відносин і цінності демократії.

Нагадаємо, форум розпочався у п’ятницю і завершився в неділю в англійському графстві Корнуолл за участю лідерів Великобританії, США, Канади, Японії, Франції, Німеччини та Італії. Сторони домовилися надати бідним країнам один мільярд доз вакцин проти COVID-19.

Першим пунктом у списку глобальних дій є боротьба з пандемією: припинити пандемію і підготуватися до майбутнього за допомогою інтенсивних міжнародних зусиль, негайно розпочавши вакцинації всього світу, надавши якомога більше безпечних вакцин якомога більшій кількості людей.

«Загальне зобов’язання G7 з початку пандемії полягало в тому, щоб надати більше 2 мільярдів доз вакцин, включаючи ті, які були отримані на нашій останній зустрічі в лютому 2021 року і той 1 мільярд доз, про надання яких в наступному році ми оголосили тут, в Карбіс-Бей.

У той же час ми створимо необхідні рамки для посилення нашої колективної оборони від глобальних загроз здоров’ю за допомогою збільшення і координації виробничих потужностей на всіх континентах, поліпшення систем раннього попередження, підтримки науки в її місії по скороченню циклу з 300 до 100 днів … при розробці безпечних і ефективних вакцин, методів лікування і текстів», – йдеться в підсумковому документі зустрічі.