США готують нові санкції проти Nord Stream-2

“Члени Конгресу США погодилися ввести нові санкції відносно газопроводу Nord Stream-2”, – пише The Wall Street Journal. За інформацією видання, такі заходи можуть обернутися «перемогою» двох українських лобістів.

Вадим Гламаздін з української компанії «Нафтогаз» і Олександр Харченко з Ради національної безпеки України вже чотири роки намагаються переконати адміністрацію Дональда Трампа ввести санкції.

Лобіювання українців і підтримка сенатора Теда Круза привели до припинення будівництва Nord Stream-2 в минулому році через введені обмежувальних заходів.

Для добудови газопроводу необхідно переобладнати трубоукладач «Академік Черський» для роботи з трубами більшого діаметра. Згідно WSJ, нові санкції будуть спрямовані проти компаній, які будуть займатися переобладнанням, а також проти компаній, які повинні страхувати, інспектувати і сертифікувати Nord Stream-2.

Нові санкції стануть “останнім цвяхом в труну цього проекту»,- сказав Вадим Гламаздін. За його словами, після вступу в силу обмежувальних заходів «практичної можливості» добудови газопроводу не буде.

Кілька днів тому представник компанії Nord Stream-2 оголосив, що будівництво газопроводу буде продовжено на початку грудня після річної перерви.