Незаконна видача закордонних паспортів чиновниками Державної міграційної служби України

Схеми незаконної видачі закордонних паспортів громадянам України були розроблені чиновниками ДМСУ. Нечисті на руку державні службовці використовували своє службове становище для збагачення.

незаконная выдача загран паспортов

В суботу 27 січня відбулося засідання колегії Міністерства внутрішніх справ, у своєму виступі начальник департаменту внутрішньої безпеки МВС Євген Коваль розповів про злочинну схему видачі закордонних паспортів, в якій були замішані чиновники ДМСУ.

Він зазначив, що ажіотаж з отриманням закордонних паспортів почався після початку дії безвізового режиму між Україною та ЄС, це і стало причиною появи багатьох незаконних способів збагачення нечесних ділків і разом з ними і чиновників, які отримували від цього великий прибуток.

В Інтернеті можна знайти безліч оголошень, в яких пропонують прискорити процес отримання закордонного паспорта, при цьому ціни варіюються від 2,5 до 25 тисяч гривень, все залежить від термінів виконання замовлення. Перевірки показали, що ділки мають прямі контакти в підрозділах або з конкретними чиновниками ДМСУ.

За словами Євгена Коваля затримано «десятки хабарників міграційної служби».