США відправили до Бразилії 3 мільйони вакцин проти COVID-19

“Сьогодні Сполучені Штати відправили 3 мільйони доз одноразової вакцини проти COVID-19 компанії Johnson & Johnson (J & J) до Бразилії, країни з другим за величиною числом жертв коронавіруса”, – повідомляє Reuters. Ця партія є частиною обіцяних Вашингтоном 80 мільйонів доз вакцини.

Вакцина J & J вважається особливо ефективною вакциною у віддалених районах, оскільки не вимагає другої дози. Бразилія вже схвалила вакцину J & J регулюючими органами.

Виробництво вакцин J & J на ​​заводі Emergent BioSolutions Inc (EBS.N) в Балтиморі було зупинено в квітні FDA після виробничої помилки, яка призвела до знищення мільйонів доз. Представник Білого дому підкреслив, що дози, відправлені до Бразилії, були безпечними, і підкреслив, що вони були отримані без будь-якого зв’язку з урядом президента Жаіра Болсонару.

З початку пандемії в Бразилії зареєстровано понад 17,9 мільйона випадків захворювання, а кількість загиблих збільшилася до більш, ніж 500 000. Вірус продовжує поширюватися, а президент Жаір Болсонару відмовляється підтримувати такі заходи, як соціальне дистанціювання.

Інститут здоров’я Fiocruz вважає, що ситуація “критична”. Тільки 15% дорослих вакциновані повністю. Конгрес вивчає, як уряд бореться з пандемією.