Археологи розкрили один із секретів піраміди Хеопса

Як пише Sputnik News, Велика піраміда в Гізі, також відома як піраміда Хеопса, є найстарішою і найбільшою з трьох пірамід в Гізі, Єгипет. Колись це було найстаріше з семи стародавніх чудес світу, а тепер це єдиний збережений пам’ятник стародавнього світу. Секрет того, як була побудована піраміда, завжди дивував і підкоряв вчених і археологів всіх часів.
Тепер, однак, пора вченим, нарешті, розгадати цю таємницю. У документальному фільмі «Велика єгипетська піраміда: нові докази» археологи розгадують таємницю і показують, що з кожним днем ​​все більше і більше дізнаються про цю стародавну цивілізацію. За словами вчених, найбільшою проблемою для будівельників було отримання 170 000 тон вапнякових блоків для підняття піраміди Хеопса. Згідно документального фільму, такі масивні блоки можна було добути тільки в одному місці – кам’яних кар’єрах в Торі.
«Ніхто ніколи не міг здогадатися як такі величезні кам’яні блоки були доставлені в Гізу, щоб побудувати таку велику споруду менш ніж за чверть століття», – кажуть археологи. «Але тепер нові дані показують, що Хеопс, впорався, швидше за все, за допомогою спеціально побудованих човнів і висококваліфікованих моряків».
У документальному фільмі згадується про призабутої знахідку, зробленої ще в 1954 році, якій не надали значення. В ямі біля основи Великої піраміди єгипетська група вчених знайшла велику кількість ретельно розібраних дерев’яних балок. У той час це відкриття не справило великого враження на археологів, які не пов’язували його з секретами піраміди.
Однак у міру розвитку технологій, вченим була надана можливість дізнатися, що балки є частиною демонтованого корабля – церемоніального судна, на якому Хеопс повинен був плисти до загробного життя.
Це відкриття дає можливість по-новому поглянути на те, які саме кораблі перевозили людей і вантажі в стародавньому Єгипті по Нілу. Можливо, подібні кораблі, такі як знайдені біля основи Великої піраміди, також перевозили і величезні вапнякові блоки для її будівництва.