За даними ООН у світі 200 мільйонів трудових мігрантів

Згідно з новими статистичними даними ООН, на сьогоднішній день в усьому світі налічується більше 200 мільйонів трудових мігрантів.

Трудовые мигранты фото

В суботу 16 червня відзначається Міжнародний день сімейних грошових переказів. До цієї дати в ООН підготували новий звіт про кількість трудових мігрантів, які працюють по всьому світу. За оцінками експертів організації на сьогоднішній день їх нараховується більш ніж 200 мільйонів чоловік. Вони за рахунок зароблених грошей, які регулярно переводять рідним і близьким, дають можливість забезпечувати їх усім необхідним для життя. Фахівці підрахували, що кількість людей, які живуть на гроші, зароблені їхніми родичами в інших країнах, становить щонайменше 800 мільйонів чоловік. Не важко підрахувати, що мінімум кожен сьомий житель планети живе за рахунок грошей, зароблених у країні.

Згідно того ж звіту, трудові мігранти за підсумками минулого року переслали на батьківщину своїм родинам гігантську суму – 480 мільярдів доларів, і це тільки гроші, які зафіксовані різними міжнародними платіжними системами, без урахування тих, які передаються з рук у руки. Порівняно з 2007 роком ця сума зросла більш ніж у два рази.

В середньому більшість людей, які змушені шукати роботу в інших країнах, пересилають додому по 300 доларів кілька разів на рік. Ці гроші для їх сімей складають більше половини доходу.

Прогнозується, що в період з 2015 по 2030 рік трудові мігранти переведуть своїм рідним 6,5 трильйона доларів.

За оцінкою НБУ, в цьому році сума грошових переказів від українських громадян, які працюють за кордоном, буде на рівні 9 мільярдів доларів, приблизно на тому ж рівні, що і за підсумками минулого року.

Джерело: www.eurabota.ua