Умови працевлаштування для українців у Фінляндії змінилися

Оновлено порядок в’їзду у Фінляндії для українських громадян, які хочуть влаштуватися на сезонну роботу, він почав діяти з початку цього року. Заздалегідь підготувати всі документи радить посольство України в Фінляндії.

Сезонная работа в Финляндии фото

Якщо є біометричний паспорт, то для тих, хто їде на сезонні роботи, як і раніше, необхідно звернутися в посольство Фінляндії в Україні. Власник шенгенської візи не має права виконувати сезонні роботи на території Фінляндії, додатково оформлюється спеціальна віза для виконання сезонних робіт.

«Разом з тим, якщо ви маєте намір відвідати Фінляндію виключно з метою збору диких (лісових) ягід і у вас є діюча фінська віза, то оформляти візу для виконання сезонних робіт не вимагається», – зазначили в посольстві.

Якщо строк сезонних робіт не перевищує 90 днів, то можна скористатися біометричним паспортом і оформити сертифікат на сезонну роботу, звернувшись безпосередньо в Імміграційну службу Фінляндії.

Тепер поняття сезонна робота трактується більш широко, в неї входить робота в сільському господарстві, громадському харчуванні, лісовому господарстві. Для збору лісових ягід сертифікат не потрібен.

Це зроблено з метою залучити для виконання сезонних робіт більшу кількість громадян з-за кордону, оскільки місцеві жителі неохоче виконують такі роботи.

Джерело: www.eurabota.ua