12 листопада в Польщі буде вихідним днем для працівників торгівлі також

Цього року День незалежності в Польщі припадає на неділю 11 листопада, вихідний буде перенесений на понеділок – 12 листопада. Згідно із законом, про невикористання найманих працівників у неділю великі торгові супермаркети не зможуть працювати в понеділок.

У середу Сейм прийняв рішення внести зміни в закон Сенату, який встановив, що 12 листопада 2018 вихідний день, так як поляки будуть відзначати відновлення незалежності Польщі. Однією з прийнятих поправок, є поправка, яка виключає статтю 3 Закону. Згідно з цією статтею 12 листопада потрапляє під заборону, яка обмежує торгівлю по неділях та святах в установах, таких як магазини, оптові магазини та універмаги.

 продавцы супермаркета в Польше

«- Це означає, що 12 листопада буде застосований торговий закон з усіма його наслідками. Роботодавці, і ті, хто є підприємцями, можуть працювати, а працівники не мають права працювати в цей день», – говорить головний інспектор праці в Польщі Вислав Лисчек. У відповідності з Законом про обмеження торгівлі в неділю і в святкові дні, власники магазинів зможуть відкрити в неділю або в свято, коли продаж буде здійснюватися особисто “від свого імені і з власного рахунку”.

Як підкреслює Лисчек, торгові центри і великі магазини будуть закриті 12 листопада. Закон передбачає перелік включень, у тому числі торгових точок, де можна торгувати на свята. Торгувати дозволено на хлібозаводах, в кондитерських цехах, на заправних станціях, у флористичних магазинах, у сувенірних магазинах, дозволено продавати квитки на громадський транспорт, тютюнові вироби. Покупці також можуть робити покупки в торговельних точках на залізничних вокзалах, в аеропортах, у зонах відпочинку і в громадському транспорті.

Джерело: www.eurabota.ua

13.11.2018