Польща: Білорусь роздає мігрантам військову форму, чекаємо провокацій

“Білоруська влада роздають військову форму нелегальним мігрантам, які перетинають кордон, тому Польща побоюється нових провокацій з боку режиму Лукашенка”, – повідомляє “Укрінформ” з посиланням на польську прикордонну службу.

«Ми очікуємо чергову провокацію з білоруської сторони. Спецслужби видають іноземцям, котрі перетинають білоруський кордон, військову форму, хоча Білорусь неодноразово отримувала допомогу від неурядових організацій, в тому числі теплий одяг для мігрантів», – йдеться в повідомленні Польської прикордонної служби.

Протягом дня 28 вересня польські прикордонники запобігли 473 спробам нелегальних мігрантів перейти з Білорусі на територію Польщі.

За даними польської сторони, з серпня більше 10 тисяч мігрантів намагалися нелегально в’їхати до Польщі через кордон з Білоруссю. В основному, вони родом з країн Близького Сходу і Африки. За цей період 116 осіб було затримано за сприяння незаконному проїзду мігрантів, п’ятеро з яких були затримані за останні 24 години.

Польща і Литва звели паркан з колючого дроту вздовж своїх кордонів з Білоруссю, щоб запобігти нелегальній імміграції.

Польща і країни Балтії звинувачують режим Лукашенка в навмисній дестабілізації прикордонної ситуації, використовуючи нелегальних мігрантів в якості інструменту для гібридного нападу на Варшаву і Вільнюс.