Українці попереду всіх за кількістю тимчасових посвідок на проживання в Польщі

Приблизно 200 тисяч іноземців з країн, які не входять до ЄС отримали дійсні тимчасові види на проживання, близько 140 тисяч – громадяни України.

Іноземці, які приїхали в Польщу як трудові мігранти, з країн, які не входять в Європейський союз, отримали тимчасові види на проживання. Найбільша кількість складають українські громадяни. Таку інформацію повідомив представник польського управління з питань іноземців Якуб Дудзяк.

З величезним відривом на другому місці знаходяться громадяни Індії, В’єтнаму, Китаю.

Дві третини з числа трудових мігрантів з тимчасовим видами на проживання – молоді люди у віці від 20 до 39 років, а кожному десятому – менше 20 років.

Щоб отримати дозвіл на тимчасове перебування в Польщі, іноземним громадянам необхідно надати у воєводське управління відповідне клопотання.

Близько 77 тисяч дозволів на перебування в Польщі видано на термін до 1 року, 71 тисяча – від 1 до 2 років, приблизно 53 тисячі – від 2 до 3 років.

Нагадаємо, раніше ми писали про дослідження Інституту німецької економіки (IW) трудової міграції. Згідно звіту, половина з 1,4 мільйона іноземних громадян, які приїжджали на роботу до Німеччини, через деякий час повернулися на батьківщину. Висновок експертів однозначний – країні потрібна нова міграційна політика.

Джерело: www.eurabota.ua

21.12.2018