У Великобританії набирає популярності установка чіпів працівникам

Найбільша організація, що об’єднує підприємців та профспілки у Великобританії, б’є на сполох. Вони стурбовані масовим введенням чіпів працівникам.

Англійська газета The Guardian пише, що BioTeq британська компанія, яка виробляє чіпи, на сьогодні встановила 150 чіпів працівникам у Великобританії.

Імпланти розміром, як зерно рису встановлюються під шкіру між великим і вказівним пальцем.

 чип

Такі чіпи дозволяють працівнику, відкрити двері офісу або запустити машину за допомогою пальця руки. Медичні дані про імплантації також можуть зберігатися в такому імплантаті.

Стівен Нортхем, директор BioTeq, сказав журналістам “The Guardian”, що більшість із встановлених, 150 імплантантів, були прив’язані до приватним особам, а також чіпи були розміщені і працівникам фінансових та інжинірингових компаній.

Виробляє чіпи також і фірма Biohax зі Швеції. Керівництво цієї фірми, повідомило газеті Sunday Telegraph, що зараз вони знаходяться на стадії переговорів з юридичними і фінансовими фірмами в Британії, щодо введення чіпів під шкіру працівникам. Одна з них – це велика компанія, в якій працюють сотні тисяч чоловік, проте назва цього підприємства замовчують.

Джоан Остерланд, засновник компанії Biohax, заявляє, що чіпи можуть допомогти компаніям поліпшити свою безпеку. «У фірмах знаходяться важливі документи, а чіпи дозволять обмежити доступ до них стороннім особам», – пояснює він.

Проте Конфедерація британської промисловості, яка об’єднує 190 000 компаній, стурбована встановленням чіпів працівникам британських підприємств. «Компанії повинні зосередитися більше на безпосередніх пріоритети і на залученні нових і наявних співробітників до праці», – підкреслив представник Конфедерація британської промисловості.

У свою чергу, TUC – головний профспілка у Великобританії, переживає, що працівники будуть змушені носити чіпи.

За словами Френсіс О ‘ Гради, профспілкового секретаря TUC – «Працівники, стурбовані тим, що роботодавці хочуть встановити на них чіпи для їх контролю. Встановлення чіпів надасть роботодавцям великі можливості контролю і вони будуть тиснути на працівників, також існує ризик, що працівники не витримають цього і багато підуть з роботи», – додала вона.

Вартість імплантації одного чіпа під шкіру коливається від 70 до 260 фунтів.

Джерело: www.eurabota.ua

13.11.2018