Європейські країни хочуть бачити у себе українських трудових мігрантів

Відповідно до недавньої заяви глави Ради Федерації роботодавців України Дмитра Олійника, ряд країн на сьогодні вже зробили для українців процедуру оформлення на роботу набагато простіше.

Звичайно, не від доброго життя і функціонування економіки країни Європейського Союзу кардинально спрощують процес працевлаштування для громадян країн, які не входять до Європейського союзу. У цих країнах протягом тривалого часу спостерігається велика нестача робочої сили в багатьох секторах економіки. Щоб залучити якомога більше працівників Німеччина, Польща, Словаччина і Угорщина роблять процес працевлаштування найбільш прийнятним для бажаючих приїхати.

При цьому Дмитро Олійник підкреслив, що рівень оплати праці в Україні в кілька разів менше, ніж в країнах ЄС.

Польща, яка і так найпопулярніша серед українських трудових мігрантів, передбачаючи можливі наслідки відкриття ринку праці Німеччини, 19 грудня прийме два нових закони, які ще більше спростять умови праці для українців. Аналогічні рішення вже прийняли в Словаччині, Угорщині та деяких інших країнах.

Нагадаємо, 19 грудня німецький парламент голосуватиме закон, який без сумнівів можна назвати революційним, адже для того, щоб знайти роботу буде видаватися робоча віза на 6 місяців. При цьому, приїхати можна без запрошення і вибирати роботодавця на місці.

Джерело: www.eurabota.ua

07.12.2018