У Польщі спростять умови прийому на роботу українських лікарів

У міністерстві охорони здоров’я Польщі розробили низку пропозицій, метою яких є надання більш легких умов працевлаштування медичних працівників, які приїхали з України.

Медицинские работники фото

Останнім часом польська система охорони здоров’я відчуває значний дефіцит медичних працівників як вищої, так і середньої ланки. Однією з основних причин спостерігається брак є незадоволення польських фахівців оплатою праці. Оскільки вони можуть без будь-яких перешкод влаштується на роботу в більш багатих країнах Європейського союзу, то вони при найменшій можливості роблять це.

У ситуації досить складній ситуації, профільне міністерство Польщі шукає можливості заповнити вакансії в медичних установах та лікарнях по всій країні. Недавня ініціатива, яка була висунута, націлена на полегшення працевлаштування для лікарів, які приїжджають з інших країн, у тому числі з України. План по залученню кваліфікованих фахівців передбачає право працювати за своєю спеціальністю лікарям, але виключно в одній лікарні в яку він був прийнятий на роботу.

На практиці це буде виглядати наступним чином: лікар, який приїхав з України, не буде проходити довгий і непотрібний процес нострифікації, здавати важкий іспит з польської мови, а одразу мати можливість працювати за своєю спеціальністю в конкретній лікарні. Таке рішення, за словами міністра охорони здоров’я, допомогло б значно поліпшити ситуацію з браком фахівців.

На сьогоднішній день серед іноземців, які працюють у Польщі, найбільша кількість медиків з України (314 осіб) серед яких перше місце за чисельністю займають лікарі-стоматологи.

Джерело: www.eurabota.ua