Уряд Чехії полегшила адаптацію та працевлаштування для іноземців

Швидкого та безпроблемного адаптації нових мігрантів у чеське суспільство має допомогти курс інтеграції, який вони повинні будуть пройти протягом року, про це повідомила прес-служба уряду Чехії.

Правительство Чехии фото

Міністерство внутрішніх справ виступило ініціатором організації курсів для іноземців, які приїхали в країну на постійне проживання з метою швидко адаптувати мігрантів до нового для них суспільства, ознайомити з правами та зобов’язаннями, місцевими традиціями, звичками, які притаманні чехам, а також європейським цінностям.

Приїхали в країну вченим і студентам дадуть можливість протягом дев’яти місяців знайти підходящу роботу. Всім іншим запропонують отримати візу на рік з можливістю працевлаштування. У разі, якщо через рік фірма буде і далі зацікавлена, щоб іноземний фахівець продовжував трудову діяльність, то віза продовжується, в іншому випадку – він повинен буде повернутися додому. Такі заходи вжиті з метою оперативного реагування на тимчасову нестачу фахівців у конкретних секторах економіки Чехії.

Як повідомлялося, вже три роки поспіль уряд в рази збільшує квоти для працівників з України. Якщо у 2016-17 роках кількість українців, які могли скористатися такою можливістю було 9 тисяч, то на цей рік вирішено виділити квоти майже 20 тисяч осіб, оскільки на чеському ринку праці спостерігається постійна нестача фахівців у багатьох секторах економіки.

Джерело: www.eurabota.ua