Робота в Хайфі для українців

Якщо вивчивши можливі варіанти трудової імміграції в різні країни, ви зупинили свій вибір на Ізраїлі, як країні, в якій вдало поєднуються умови життя і роботи. Слід ще подумати в якій саме місто поїхати працювати, так як вибір міста важлива умова в плані успішного працевлаштування та зростання добробуту.

Першочерговими умовами, які повинні існувати в місті для комфортного життя є:

  • розмір міста
  • транспортна та соціальна інфраструктура
  • доступність житла
  • наявність великої кількості підприємств, які беруть на роботу іноземців

Хайфа фото         

Всі ці якості в собі комбінує Хайфа. Про те, яке життя і робота в Хайфі і піде мова в цьому матеріалі.

Робота в Ізраїлі, Хайфа

Хайфа, місто, розташований на схилі гори Кармель, на півночі Ізраїлю. За величиною він третій, після Єрусалиму і Тель-Авіва. Там розташований найбільший порт Ізраїлю на середземному морі і, відповідно, Хайфа транспортний і промисловий вузол країни. У цьому місті розташовані великі металоперерабатывающие заводи, судноремонтна верф і один з найбільших на близькому сході нафтопереробний завод.

Враховуючи, що дев’яності роки минулого століття якраз Хайфа прийняла велику частину мігрантів – вихідців з колишнього СРСР, російськомовна діаспора в цьому місті численна і відповідно, компанії з задоволенням приймають на роботу іноземний персонал зі знанням івриту та російської мови.

Однак робота в Хайфі без івриту навіть висококласному фахівцеві, буде даватися вкрай складно. Знання мови може дати людині ряд переваг. Якщо претендент не володіє івритом, швидше за все, його чекає низькооплачувана, некваліфікована робота.

Легально жити і працювати в цьому населеному пункті, можна якщо перед перетином кордону оформити робочу візу в Ізраїль . З 2018 року посилилися правила прийому на роботу іноземців. Тепер це можуть зробити тільки компанії, у яких є спеціальна ліцензія, яку видає міністерство промисловості, праці та торгівлі. Майбутньому співробітнику так само необхідно отримати дозвіл на роботу в цьому органі самоврядування.

Робота в Хайфі, вакансії

Пошук роботи в Хайфі заняття просте, враховуючи кількість вакансій. Однак беручись за цей процес, варто враховувати найбільш популярні професії та види робіт, які представлені на місцевому ринку праці.

Серед підприємств, на які потрібні співробітники, вигідними умовами праці відрізняються:
  • Цементний завод
  • Різноманітні лабораторії (у тому числі хімічна, біотехнологічна)
  • Підприємства, що займаються сферою інформаційних технологій
  • Текстильні фабрики
  • Металургійні підприємства

 

Затребуваними спеціальностями, за якими можна знайти роботу в Хайфі, є:
  • Інженери
  • Ай-ті спеціальності
  • Медики
  • Викладачі
  • Будівельники

Ці ж спеціальності входять в топ професій, на які найлегше влаштуватися російськомовним мігрантам. Так само в список найпопулярніших входить і робота в сфері сільського господарства. Однак враховуючи, що така трудова зайнятість все ж сезонна, і її можна швидше назвати підробітком у Хайфі, розраховувати на постійне місце роботи на фермах і полях не доводиться.

Щодо роботи метапелет в Хайфі, тобто роботи домашнього персоналу, то такі співробітники цінуються дуже високо. Особливо якщо у претендента є знання івриту хоча б на базовому рівні. З приємного доповнення до заробітної плати такі вакансії забезпечують безкоштовне житло і харчування і медичну страховку.

Робота в Хайфі для жінок представлена на ринку праці вакансіями не тільки метапелет, але і офіціантів, кухарів, покоївок. Потрібні працівники на складах, співробітниці на фабрики і невеликі заводи, також часто жінки влаштовуються на сезонні роботи на фермах. Однак варто знати, що будь-яка робота, в якій доведеться безпосередньо спілкуватися з клієнтом, що передбачає знання івриту.

Іноді в оголошеннях про найм можна зустріти формулювання «робота в Хайфі для туристів». Будьте уважні. Враховуючи, що відповідно до законодавства Ізраїлю займатися трудовою діяльністю дозволяється виключно особам, які мають робочу візу і дозвіл, виданий місцевими органами влади, такі роботодавці найчастіше виявляються шахраями, або надають роботу нелегально. У разі, якщо ізраїльська поліція застане іноземця за виконанням роботи на таких умовах йому не вдасться уникнути не тільки депортації, але і істотно штрафу.

Зарплата для іноземців в Хайфі

Найбільш високооплачуваними професіями в Хайфі, як і в Ізраїлі в цілому, можна назвати Ай-ти фахівців і лікарів з окладом, часто перевищує 15000 шекелів на місяць. Від них не відстають співробітники порту та суднобудівній верфі з заробітною платою близько 10000. А ось співробітники, які виконують некваліфіковані роботи можуть розраховувати на зарплати в розмірі 5000-7000 шекелів на місяць.

В доларах США зарплата в Хайфі за професіями буде виглядати наступним чином:
  • Медицина – 4200
  • Сфера високих технологій – 4300
  • Інженери – 3800
  • Адміністративний персонал – 2000
  • Низькокваліфіковані працівники (вантажники, водії, різноробочі) – 1300

Вартість життя в Хайфі

Природно, чим більше місто, тим вище зарплати. Однак і вартість життя у великих містах перевищує аналогічні показники в провінції.

Приміром, оренда невеликої квартири обійдеться в 2000 шекелів на місяць. Комунальні послуги обійдуться ще приблизно в 800-850 шекелів. Обід на двох у середнього рівня кафе або ресторані вийде близько 100 шекелів. Якщо ж готувати самому, то на харчування в місяць доведеться викласти близько 1000 шекелів. Громадський транспорт може забрати до 300 шекелів на місяць, а на розваги може піти до 600 шекелів.

Підводячи риску під вищесказаним, жити і працювати в Хайфі мігрантам з країн СНД комфортно. При дотриманні норм і вимог законодавства, хайфские умови праці знаходяться на високому рівні. Знайти роботу можна і без знання івриту, хоча при володінні цією мовою оплата праці буде істотно вище. Витрати на житло та харчування перекривають середні зарплати. А приємний клімат і привітні місцеві жителі зроблять побут набагато охайніше.