Працювати в Польщі подобається більшості українських трудових мігрантів

Аналітичний департамент міжнародної компанії «Gremi personal» (Польща) та Соціологічне агентство «VoxPopuli» (Україна) в січні провели опитування українців, які працюють у Польщі.

Результати соціологічного дослідження показали, що 73 відсотка українських трудових мігрантів в цілому задоволені своєю сьогоднішньою роботою в Польщі. Їх влаштовує рівень заробітної плати, ставлення з боку керівництва та колег-поляків.

Одночасно 27 відсотків іноді або досить часто спостерігали до себе упереджене або негативне ставлення, коли польські громадяни дізнавалися, що вони приїхали з України.

Експерт з міжнародного працевлаштування і власник компанії «Gremi personal» Євген Кириченко зазначив: «Українці досить комфортно почувають себе в Польщі і переважна більшість не стикалася з дискримінацією або ксенофобією з боку поляків».

Однак тільки 52 відсотки українських заробітчан у Польщі задоволені перспективами кар’єрного росту, 25 відсотків українців не подобається рівень заробітних плат, але поки шукати роботу в інших країнах ЄС вони не збираються. В цілому 69 відсотків трудових мігрантів не планують асимілюватися в Польщі в цьому році.

В опитуванні брали участь 1034 українця, які працюють в 25 містах Польщі. Максимальна статистична похибка – 3 відсотки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в 2019 році українці в Польщі витратили на покупку товарів і послуг 2,1 мільярда доларів, що в 2 рази більше, ніж в 2018 році.

Нова програма імміграції розробляється польським урядом. Її планують прийняти протягом 6-ти місяців.