Вакансії в Європі

Рівень міграції трудящих у Європу стає дедалі більше. Пострадянські країни намагаються підвищити рівень життя, але не виходить. Середній дохід громадянина СНД складно назвати гідним, тому люди намагаються знайти вакансії в Європі.вакансії в Європі

Існує кілька способів влаштуватися на роботу в Європі:

  1. Знайти підходящу вакансію через інтернет. Пріоритетні напрями пошуку – офіційні біржі праці та портали компаній.
  2. Звернутися в агентство з працевлаштування. Там підберуть вакансію і допоможуть з оформленням. За послуги доведеться заплатити.
  3. За допомогою знайомих, які вже працюють в Європі. Бажано які працюють за кордоном досить довго, офіційно й отримують стабільну зарплату.
  4. Шукати самостійно безпосередньо в країні, де хочеться працювати. Для цього потрібно знати мову і мати довгострокову візу.

Серед країн, які надають роботу з непоганими умовами, Польща, Німеччина, Франція. Відносно мало робочих місць в Австрії, Греції, Іспанії, Словенії. За рівнем заробітних плат і затребуваних професій Європа дуже неоднорідна. Можна вивести лише середньостатистичні показники.

Популярні вакансії та рівень зарплат у Європі в 2018 році

  • Різнороби. Робота, яка не вимагає якихось особливих навичок, досвіду і знання мови. Більше підходить для чоловіків. Заробіток  у середньому 800-1000 €.
  • Будівельники. Оплачується залежно від кваліфікації. Зварювальники, електрики та інші профільні фахівці з досвідом роботи можуть розраховувати на хорошу зарплату (2000-2500 €).
  • Няні для дітей. Підходить для жінок середнього віку з педагогічною освітою та вільною іноземною мовою. Але краще влаштовуватися в російськомовні сім’ї (1000-1500 €).
  • Доглядальниці. Специфічна робота, що вимагає величезного терпіння і фактично постійного проживання на робочому місці (500-700 €).
  • Водії. В основному для вантажоперевезень з далекими маршрутами. Потрібні досвід і посвідчення водія відповідної категорії (1000-1400 €).
  • Обслуговуючий персонал. Це садівники, прибиральники, знову ж няні, доглядальниці та різнороби. Вітаються сімейні пари, яким надають постійне житло (2000 € на двох).
  • Працівники в сільському господарстві. Робота сезонна, не вимагає особливих навичок (1000-1200 €).

робота у сільському господарстві

Що стосується інших професій – вчителів, журналістів, менеджерів, банкірів, лікарів, – то знайти таку роботу досить важко, але й оплата праці тут може бути 1500-5000 €. Все залежить від країни та роботодавця. Для багатьох вакансій потрібні дипломи європейських вишів, досвід роботи, офіційне проживання в країні, бездоганне знання мови.

Перш ніж шукати роботу в Європі, реально оцініть свої сили. Робочі візи в деякі країни отримати практично неможливо. Поцікавтеся на форумах про майбутні умови праці, ціни на житло, харчування, проїзд. У країнах із великим безробіттям навряд чи знайдеться гідне місце іммігрантам. Проте вакансії в Європі є. Вільні вакансії в різніх європейських країнах можна знайти на порталі www.eurabota.ua