В Україні розробляються нові закони про трудову міграцію

Розробка нового законодавства, яке буде регулювати всі аспекти трудової міграції – важливе завдання для українських парламентаріїв на найближчий час.

Трудовая миграция фото

На недавньому брифінгу з участю програмного директора МБФ «Карітас Україна» Григорія Селещука і директора ГО «Інститут актуальних досліджень» Михайла Басараба лідер однієї з парламентських фракцій Максим Бурбак заявив, ставлення держави до трудової міграції має ґрунтуватися на кількох важливих принципах: «Зменшення темпів трудової міграції українців за кордон через економічне зростання і підвищення соціальних стандартів, підтримка тісному зв’язку з тими громадянами, які працюють за кордоном, створення передумов для їх повернення».

В системі виконавчої влади може бути створений спеціальний орган, який буде регулювати питання, пов’язані з трудовою міграцією.

Григорій Селещук наголосив про важливість підтримки зв’язку між державою та трудовими мігрантами, розробити нове законодавство, що регулює всі питання, пов’язані з виїздом наших співгромадян на роботу за кордон.

А Михайло Басараб зазначив, що за даними останнього соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), понад 900 тисяч людей планують в цьому році емігрувати з України.

Джерело: www.eurabota.ua