Європейська комісія розробила дворічний план спрямований на ліквідацію різниці в оплаті праці чоловіків і жінок

У плані викладені вісім рекомендацій для країн Європейського Союзу щодо забезпечення рівного поводження з жінками на робочому місці. Пропозиція передбачає застосування санкцій для компаній, які не забезпечують рівну оплату. Єврокомісія має намір вжити заходів до кінця 2019 року, коли закінчується термін її повноважень.обеспечение равного обращения с женщинами на рабочем месте

«За останні 10 років ми не бачимо великих успіхів», – повідомила на прес-конференції начальник відділу гендерної рівності Комісії Віра Журова. «Ми значно скорочуємо цей розрив, незважаючи на безліч зусиль». За статистичними даними жінки в країнах Європейського Союзу заробляють в середньому на 16% менше у годину, ніж їх колеги-чоловіки, і за останні п’ять років ця цифра не змінилася.

У той же час опитування Eurobarometer показує, що 90% європейців вважають неприйнятним, що жінкам платять менше, ніж чоловікам за ту ж роботу. Ці пропозиції повинні бути підтримані Європейським парламентом та країнами ЄС. Така новина, безумовно, порадує українських жінок, які працюють або збираються працевлаштуватися в одній з країн Євросоюзу. Багато корисної інформації про вакансії можна знайти на www.eurabota.ua.