Більше мільйона робочих місць у Німеччині є вакантними

Президент Торгово-промислової палати Німеччини (DIHK) Ерік Швейцер зазначив, що в країні не вистачає кваліфікованих працівників: «Нам потрібна більш професійна імміграція в Німеччину. Перш за все, нам потрібні більш кваліфіковані фахівці різних спеціальностей у всіх секторах економіки».

президент Торгово-промышленной палаты Германии (DIHK) Эрик ШвейцерПрактика останніх років показує, що економіка сильно виграла від збільшення кількості людей, які приїжджають до Німеччини з різних країн, але на даний період часу цього зовсім недостатньо. По всій країні більше мільйона робочих місць є вакантними. Особливо це відчувається в логістиці, наприклад, дуже мало професійних водіїв.

«Таким чином, в даний час підприємствам Німеччини не вистачає додаткових транспортних потужностей, а це в найближчому майбутньому може позначитися на розвиток цілих секторів економіки, адже транспортна складова – найважливіший елемент системи», – сказав Швейцер.

Згідно з опитуваннями DIHK, брак кваліфікованих робітників є їх найбільшим бізнес-ризиком, про це в проведеному опитуванні сказали представники 56% компаній, порівняно з 2011 роком це число збільшилося втричі.

Що одним не дуже добре, то іншим шанс, українські фахівці мають великі можливості знайти для себе підходящу вакансію в Німеччині.