У Польщі розпочався набір на сезонні роботи за кордоном

З 7 березня у багатьох місцях Польщі починаються рекрутингові програми на сезонні роботи. Будуть проводитися ці програми перевіреними роботодавцями з-за кордону, їх підтримують співробітники з рекрутингового агентства EURES Вроцлавського бюро праці.

Закордонні роботодавці пропонують роботу для аніматорів, офіціантів, кухарів, покоївок, водіїв – каное, а також збір спаржі та вирощування орхідей. Загалом з 7 березня по всій території Польщі пройде близько 180 сезонних заходів по набору персоналу на роботу за кордоном.

сезонная работа официант в польше

– Сезон відпочинку за кордоном починається з березня і триває по листопад. Крім відпочинку, є і свята, тому попит на співробітників величезний. Протягом декількох років найпопулярніші галузі, в яких працюють сезонно поляки, включають в себе: сільське господарство, садівництво, плодівництво, збір фруктів і квітів. Зрозуміло, попит на сезонних робітників також присутня в готелях і кейтерінг, особливо під час туристичного сезону. Протягом літнього сезону, роботодавці пропонують роботу і на розважальних заходах, наприклад, цирк, парки атракціонів і парки розваг, – розповідає Ева Гжебинак, директор Вроцлавського бюро праці.

Завдяки сезонної роботи, поляки можуть розраховувати на дуже хороший заробіток. Залежно від країни та виду діяльності, заробітна плата варіюється від 30 злотих до 50 злотих в годину. Крім того, роботодавці все частіше пропонують проживання та харчування.

7 березня рекрутингова зустріч відбуватиметься у Вроцлаві, а потім і в інших містах. Тим, хто бажає працювати в готелях на Майорці, Канарських островах, Криті і в Андалусії, роботу буде пропонувати іспанська мережа готелів Иберостара.

Аніматори, спортивні, художні та танцювальні вчителі, дитячі фітнес-інструктори, можуть розраховувати на велику кількість хороших пропозицій. Від кандидатів вимагається знання англійської мови. Знання німецької мови буде перевагою, а також досвід на аналогічній посаді.

Такі ж заходи з пошуку сезонного персоналу пройдуть і в інших містах, таких як Валбжих, Вроцлав, Легніца і Єлєня Гура.

Джерело: eurabota.ua