Польща встановила новий рекорд зайнятості працівників

Статистичні дані показали, що у Польщі безробіття досягло нового історичного мінімуму.

Польша фото

Порівняно з даними про безробіття за травень цього року, у червні кількість людей, які на сьогоднішній день залишаються в Польщі без роботи значно зменшилася. Якщо у травні таких було 6,1% від загального числа працездатного населення, то у липні їх зменшилась до 5,9%.

Міністр сім’ї, праці і соціальної політики Ельжбета Рафальська, коментуючи ситуацію, яка склалася на ринку праці, зазначила, що кількість безробітних знизилася до рекордного рівня – менше одного мільйона чоловік.

«Ми довго цього чекали. Рівень зареєстрованого безробіття в кінці червня знизився до 969 000 чоловік. Останній раз таке число безробітних було в 1990 році», – звернула високопоставлений чиновник.

Тим часом протягом червня роботодавці подали до управління праці в цілому 138 тисяч заявок, що на 3% менше порівняно з травнем цього року.

Також повідомляється, що на сьогоднішній день в Польщі налічується 476 тисяч іноземних громадян, які оформили відповідні документи в Управлінні соціального страхування. За рік їх кількість зросла на 36 тисяч чоловік по порівнянні з минулим роком.

Найбільша за чисельністю група серед них – це українські громадяни. За словами міністра Ельжбети Рафальської дані підтверджують, що українці все більше віддають перевагу працевлаштуватися легально.

Джерело: www.eurabota.ua