Вже через кілька років на керівних посадах польських підприємств будуть працювати українці

В торговому секторі польської економіки зростає попит на працівників з України. У поданих офіційних даних Міністерства праці Польщі за 2017 рік він зріс на 28%, повідомляє ZIK.

Якщо така тенденція збережеться і надалі, то в найближчі два-три роки за прогнозами експертів, керівні посади на польських підприємствах скоро будуть зайняті вихідцями з України.

выходцы из украины в Польше

За тими ж даними Міністерства праці в готельному бізнесізростання попиту на українських працівників склав рекордні 72%, така ситуація на польському ринку праці обумовлена насамперед тим, що поляки масово їдуть працювати в країни Західної Європи, оскільки за ту ж роботу вони там можуть заробити мінімум в два рази більше, а наявні вакансії заповнюють наші співвітчизники, оскільки зарплата в Польщі в чотири рази вище, ніж в Україні.

Також попит на продавців, офіціантів зростає, оскільки український і польський мова близькі. «Українці швидко вивчають польську мову, що полегшує їхню роботу безпосередньо з клієнтом», – відзначають експерти фірми Personnel Service, яка займається пошуком українців, готових працювати у сфері обслуговування.

Торік польські працедавці сектора торгівлі подали понад 63 000 заявок з метою заповнити вакансії вихідцями з України, це число майже на третину більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Найбільш затребуваними професіями у цій сфері є продавець, офіціант, бармен, працівник у готелі, таксист, косметолог, перукар.

У загальній складності роботодавці у Польщі подали 1,7 мільйонів заявок з метою прийняти на роботу українських громадян.

Джерело: www.eurabota.ua