Польські працедавці стають в чергу за працівниками

У Лодзі збільшується кількість вакансій, де працівники диктують умови працевлаштування, оскільки роботодавцям дуже не вистарчає працівників, вони готові платити більші суми, тільки було б кому працювати.

«На даний момент найбільше потрібні фахівці в будівельній галузі. Компанії шукають майстрів для роботи з бетоном, працівників для вкладання бруківки, столярів та штукатурів», – говорить Кшиштоф Баранський, директор бюро праці у місті Лодзь. “Але не тільки ці дефіцитні професії. Великий попит існує також на електриків та електромеханіків. Виробничі компанії шукають монтажників машин і устаткування, металоконструкцій, будівельних установок, машинобудівників”.

Працівники із сфери бухгалтерського обліку також можуть знайти роботу без проблем у Лодзі. Великим попитом користуються медсестри та акушерки, які відсутні на лодзькому ринку праці. Традиційно на найцікавіші пропозиції та високий заробіток можуть розраховувати фахівців з ІТ-індустрії. У місті Лодзь існують проблеми навіть з некваліфікованими робітниками. «У клінінгових компаніях працюють різні люди, ці компанії набирають на роботу людей з обмеженими можливостями, але все рівно цього недостатньо, адже дефіцит працівників існує і далі» , – каже Моніка Павляк з прес-служби UMŁ.

Загалом ситуація, яка склалася з працівниками в Лодзі є типовою по всій Польщі. В деяких містах нестача працівників проявлена виразніше, в інших затребуваність у працівниках менше, але все ж вона присутня.

Джерело: www.eurabota.ua

25.12.2018