Українцям в Німеччині працевлаштуватися буде набагато легше

У Німеччині з 1 березня 2020 вступив в силу новий закон про імміграцію. Для українців, які хочуть поліпшити своє матеріальне становище і працевлаштуватися з перспективою оформлення посвідки на проживання в ФРН, цей закон відкриває нові перспективи.

Одне з головних нововведень полягає в тому, що влаштуватися на роботу зможуть не тільки українські фахівці з вищою освітою, а й представники робочих спеціальностей.

Тепер громадяни третіх країн, щоб працевлаштуватися повинні надати роботодавцю диплом про вищу освіту або про професійне навчання, яке тривало мінімум 2 роки. Німецьке профільне відомство буде цю кваліфікацію підтверджувати.

Необхідно мати пропозицію від роботодавця або вже укладений контракт. Фахівці, які мають вищу освіту зможуть працювати там, де потрібна середня професійна кваліфікація.

Ті українці, які володіють німецькою на рівні В1 і вище, можуть проживати в країні без трудового договору протягом шести місяців. За цей час підшукати собі підходящу вакансію.

Можуть бути випадки, коли кваліфікація не відповідає стандартам, які визнані в ФРН. Тоді іноземці отримують можливість оформити візу від 18 до 24 місяців для підвищення кваліфікації. Рівень німецького повинен бути А2.

Молоді люди у віці до 25 років, які володіють німецькою на рівні В2, мають достатньо коштів на проживання, можуть отримати візу на півроку, щоб пройти курс профнавчання і почати працювати.

Якщо іноземний громадянин має пропозицію на роботу, він зможе отримати візу на 4 роки, а потім оформити посвідку на проживання. Ті, хто закінчили німецький університет або отримали профосвіту, після двох років роботи можуть розраховувати на дозвіл на проживання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що екс-президенти Польщі – Олександр Кваснєвський та Броніслав Коморовський, закликали уряд активізувати розробку нової імміграційної політики.

Нова імміграційна система Великобританії буде заснована на нарахуванні балів кандидатам на переїзд до країни.