У Польщі підвищать зарплату медсестрам

Після тривалих переговорів між Міністерством охорони здоров’я Польщі та представниками профспілки медсестер, досягнуто угоду про істотне підвищення оплати праці.

Медсестра фото

На нещодавній прес-конференції міністр охорони здоров’я Польщі Лукаш Шумовський повідомив, що в справі підвищення заробітних плат медичним сестрам і норм працевлаштування досягнуто згоди. Високопоставлений чиновник підкреслив, що розуміння є відповіддю на очікування медичних працівників середньої кваліфікації: «Починаючи з вересня, в основу зарплати буде додаватися сума 1100 злотих (300 доларів), які раніше нараховувалися як тимчасова доплата».

Голова польської профспілки медсестер і акушерок Христина Пток, заявила, що це підвищення – крок вперед. «Сподіваюся, що розуміння зупинить негативний тренд низького інтересу нашої професії серед молоді».

Збільшення оплати праці медичних працівників, звичайно, зацікавить і українських медиків, які мають можливість працевлаштуватися в Польщі, оскільки в країні спостерігається гостра нестача медсестер та інших медичних працівників.

Джерело: www.eurabota.ua