Дозволу на роботу в Польщі для всіх українців безкоштовні

Уряд Польщі вело нові правила працевлаштування для громадян України, Росії, Білорусі, Вірменії, Грузії та Молдови.

Згідно з порядком, схваленого Міністерством сім’ї, праці і соціальної політики Польщі, була ліквідована система запрошень на роботу. Тепер для отримання роботи на території країни необхідно лише отримання дозволу.

razreshenie6

Спеціально для цього був складений єдиний реєстр, в який кожен польський роботодавець повинен вносити дані іноземних працівників. Після того, як ім’я претендента буде внесено у базу, у влади Польщі з’явиться підстава видати йому дозвіл на працевлаштування.

Усі внесені дані будуть контролюватися наглядовими органами: поліцією, службою прикордонної охорони Польщі та іншими державними структурами.

Відзначимо, що строк дії дозволу на роботу в 8 місяців зможуть отримати усі працівники, задіяні в таких галузях, як сільське господарство, садівництво і туризм. Всім іншим категоріям громадян, буде дозволено працювати в Польщі не більше 6 місяців.

За внесення даних іноземного працівника у єдиний реєстр роботодавець буде зобов’язаний виплатити 30 злотих. Для студентів-іноземців послуга буде надаватися безкоштовно.