У Квебеці перейнялися захистом тимчасових працівників

Тимчасові працівники, які приїжджають з інших країн до канадської провінції Квебек, будуть надійно захищені від дій нечесних ділків новими правилами.

Уряд Квебека затвердив нові правила, які розроблені з метою захисту тимчасових іноземних працівників, у великій кількості приїжджаючих до провінції.

Правила розроблені таким чином, щоб виключити шахрайські схеми, підвищити рівень захисту, покращити умови праці і збільшити рівень зарплати тимчасових працівників, які приїжджають до Квебека.

Комісія, яка стежить за стандартами праці в провінції, буде управляти системою дозволів і контролювати дії рекрутерів, щоб вони відповідали встановленим правилам.

Для того, щоб продовжити свою діяльність на законних підставах, з 1 січня до 14 лютого 2020 року агентства з працевлаштування та підбору персоналу для тимчасових іноземних працівників повинні будуть звернутися до провінційної Комісії, щоб отримати дозвіл.

Кадрові агентства і компанії, які наймають іноземців, будуть нести солідарну відповідальність за тимчасових працівників. Також роботодавці, починаючи з 1 січня повинні будуть виплачувати працівникові таку ж заробітну плату, що і співробітникам, найнятим з місцевих жителів, оскільки вони виконують ті ж завдання в тій же фірмі.

У зв’язку з введенням нових правил міністр праці Квебека Жан Буле, заявив: «Нові правила забезпечать тимчасовим іноземним працівниками право на справедливі та рівні умови праці, які дозволять їм отримати позитивний досвід роботи».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Квебека призупинив дію нововведень у програмі імміграції «Quebec Experience Program».

Новим міністром у справах громадянства, біженства та імміграції Канади став Марко Мендічіно.