Яка з країн платить своїм співробітникам найбільші різдвяні бонуси в кінці року

У Польщі на фінансові бонуси можуть розраховувати 19% співробітників. Те ж саме кількість отримають новорічний бонус. Однак з’ясовується, що в кінці року роботодавці визначено більш щедрі.

Середній різдвяний бонус у Польщі становить 1 100 злотих (262 євро) і становить 28% середньомісячної зарплати в країні. З іншого боку, бонус нового року становить 3300 злотих (787 євро), що становить 86 відсотків середньої зарплати – за даними служби Pensjometr від Monster Poland, яка провела різдвяний і новорічний опитування в 12 країнах.рождественский бонус в Польше составляет 1 100 злотых (262 евро)

Польща знаходиться на передньому місці середовищі країн, де надаються різдвяні бонуси. В першу чергу Хорватія, де 44 відсотки працівників можуть розраховувати на різдвяні подарунки, на другий Словенія – 33 відсотки, і третє місце у Польщі.

За Польщею йдуть такі країни, як Словаччина, де додаткові гроші отримують 17 відсотків, Боснія і Герцеговина – 15 відсотків, Чехія – 14 відсотків. Ще менше 13 відсотків працівників отримують бонуси у Латвії, Естонії та Угорщини. Список закривається Литвою, Сербією та Фінляндією. В останній країні різдвяний бонус може становити всього 4 відсотки для зайнятого населення. Ми вже писали, які форми різдвяних бонусів воліють працівники в Польщі і за результатами цієї статті різдвяні бонуси для всіх працівників різні, але не менш щедрі.

Цікаво, що, хоча угорці не дають бонусів на свята для багатьох співробітників, але якщо вони дають дуже щедро. Середній різдвяний бонус становить 3587 зл. (854 євро). Це до 91 відсотка середньої зарплати. Багато роботодавців, в країнах, де заробіток невеликий, відносяться до свята як до можливості знайти співробітників. Це один із способів побудувати лояльність і прихильність найцінніших людей у команди. Ось чому угорці пронизують щедрість добре оплачуваних фінів, які платять бонуси на суму 2 620 зл. (624 євро), витрачаючи тільки 21 відсоток середній зарплати. Високі святкові бонуси також виплачуються роботодавцями у Словаччині та Боснії і Герцеговині.

У той час як для різдвяних бонусів розраховане від 21% до 91%. Це означає, що роботодавці воліють щедро винагороджувати співробітників для їх щорічної ефективної роботи. Святкування свят у багатьох компаніях закінчується на заході компанії. Це хороше рішення, що всі переможці відчувають себе потрібними без винятку.