Швейцарія почне приймати більше мігрантів з країн, що не входять в ЄС

Уряд Швейцарії прийняв рішення змінити міграційну політику і внести до нього ряд поправок, які дозволять приймати на роботу в країну більше вихідців з країн, що не є частиною Європейського Союзу.

Так, Федеральна рада Швейцарії прийняв рішення збільшити в 2017 році квоти для громадян країн, що не входять в ЄС. Не дивлячись на введення послаблень в досить жорсткі міграційні закони, фахівці заявляють, що потрапити на роботу в Швейцарію буде не просто.

Зазначимо, що згідно введеним зміни громадянам одних країн, що не є членами Євросоюзу, стане легше знайти роботу у Швейцарії, іншим – навпаки.

Нагадаємо, що Швейцарія є конфедерацією і в кожній провінції діють різні міграційні правила для громадян країн ЄС та інших категорій мігрантів. Так, громадяни України ставляться до «третьої категорії», оскільки не є громадянами Євросоюзу і не підпадають під перелік мігрантів, що працюють під захистом Європейської асоціації вільної торгівлі.

Це означає, що громадяни України можуть потрапити на роботу в Швейцарію лише на підставі високої кваліфікації. Однак, працевлаштування в країні цієї категорії фахівців стримується квотами.

Зауважимо, що швейцарські кантони відчувають дефіцит у высококвалицированных фахівців, квоти на яких моментально вичерпуються. Так, міжнаціональні компанії і організації, що базуються в Швейцарії, не можуть знайти серед європейців достатньої кількості співробітників, а фахівці з «третіх країн» для них недоступні з-за суворих законодавчих обмежень.

poster1142

Уряду швейцарських кантонів прийняли рішення піти на поступки місцевим роботодавцям і вирішили розширити міграційні квоти для громадян третіх країн, у число яких входять і українці.

З 2017 року на території Швейцарії видадуть 7500 нових дозволів на постійну роботу, що на 1000 більше, ніж було оформлено в минулому році. Крім того, кантони зможуть видати додаткові дозволу на короткочасну роботу категорії L і B. Всього в рамках цієї квоти роботу в Швейцарії зможуть отримати близько 7500 громадян «третіх країн». Також був створений спеціальний резерв в 1000 робочих місць, які будуть заповнені при гострому дефіциті кваліфікованих працівників.