Українці в Лодзі складають шосту частину населення міста

Приблизно 80 тисяч українців, які поїхали до Польщі, живуть і працюють в місті Лодзь.

Згідно зі статистичними даними, близько 100 тисяч українських трудових мігрантів знайшли для себе підходящі вакансії в Лодзінському воєводстві. При цьому, близько 80 тисяч українців працює на підприємствах і фірмах міста Лодзь. Виходить, що українці вже складають одну шосту частину населення міста.

Міхал Смеховіч – директор бюро економічного розвитку мерії – зазначив, що підрахунки робилися на підставі виданих українцям дозволів на роботу. Однак визначити точне число практично неможливо, але, очевидно, що кількість наших співгромадян в Лодзінському воєводстві може бути і більша.

Крім того, у воєводстві та місті зафіксовано рекордне падіння безробіття. За даними польського статистичного агентства, в квітні кількість людей, які шукають роботу, зменшилася до 5,4 відсотка від загального числа економічно активного населення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що все більше українців воліють працювати в Польщі легально, оформляють дозвіл на проживання і регулярно сплачують страхові внески.

З 1 січня 2020 року в Польщі істотно збільшиться мінімальна заробітна плата. Вона складе 2450 злотих (близько 640 доларів).