Найімовірніше прикордонний контроль на кордоні Шенгенської зони буде продовжений ще на 6 місяців

Про продовження прикордонного контролю з метою протистояння нелегальній міграції, а також постійній загрозі тероризму задумалися в урядах шести європейських країн.

Контроль границ внутри Шенгенской зоны

На сьогоднішній день Данія, Швеція, Німеччина, Австрія, Норвегія і Франція контролюють свої кордони всередині Шенгенської зони з метою зменшити потік незаконних мігрантів і проникнення на їх територію потенційних терористів. Уряди цих країн обговорюють можливе продовження прикордонного контролю ще на півроку.

Міністр імміграції Данії Інгер Стойберг заявила, що такі заходи з охорони кордонів треба зберегти. «Є питання, що стосуються тероризму і, отже, здібності терористів перетинати національні кордони. Але є ще й делікатна ситуація, пов’язана з міграцією», – сказала міністр.

Зі свого боку комісар Євросоюзу з питань міграції Дімітріс Аврамопулос висловив незгоду в тому, що прикордонний контроль треба зберігати. Його позиція пов’язана із збільшенням поліцейських у прикордонних військах. Він висловив упевненість, що скоро відновиться нормальний режим перетину кордонів всередині Шенгенської зони.

За законодавством ЄС урядам країн, які хочуть впровадити додаткові заходи щодо охорони своїх кордонів, необхідно повідомити керівництво Євросоюзу за місяць до їх введення в дію.

Джерело: www.eurabota.ua