Робота в Польщі водієм – висока зарплата і хороші умови

Водій – поширена по всьому світу професія, яка вимагає хорошого уваги, відповідальності і обережного ставлення до обов’язків. Робота водієм в Польщі відкриває великі можливості, давайте розбиратися, чому.

Відповідно до соціальних штампів, найвищі зарплати серед водіїв у міжнародників, але є країни, в межах яких люди цих професій заробляють гідні гроші. Наша сусідка Польща – одна з них. Інтерес українських громадян до роботи у даній країні стрімко зростає. Але збираючись працювати в Польщі, непогано б дізнатися деякі нюанси: чи обов’язкове знання англійської мови, як знайти компанію, в якій можна працевлаштуватися, ким краще працювати, водієм міжнародником або водити авто всередині країни. Про це ми і розповімо в нашій статті.

 работа водителем в Польше

Вимоги до претендента на вакансію водія:

Праця водія вимагає від претендента доброго здоров’я і документів. Трапляються, що люди поїхавши працевлаштовуватися, забувають про важливе, та потім їм доводиться повертатися додому, за тієї чи іншої довідкою. Щоб, при влаштуванні на роботу з вами такого не сталося, врахуйте цей список обов’язкових документів, які необхідні при працевлаштуванні водієм в Польщі:

  • Медична довідка;
  • Посвідчення водія;
  • Довідка про відсутність судимості;
  • Дозвіл на роботу в Польщі.
  • Карта до тахографа(ЧІП);
  • Курс на перевезення вантажів(код 95);

Умови і нюанси по спеціальності водія в Польщі

Влаштуватися при хорошому стаж водіння можна завжди, але для цього потрібно відповідати запитам роботодавців. Тому якщо ви дійсно хочете отримувати високу зарплату в Польщі, ось список умов, яким потрібно відповідати:

  • Мати права необхідної категорії, для відповідності вимогам вакансії;
  • Не мати захворювань, що перешкоджають виконанню роботи;
  • Не вживати алкоголь – не сідати за кермо п’яним;
  • Вміти зрозуміло пояснити співробітникові дорожньої поліції ситуацію;
  • Акуратно водити машину.

Для роботи водієм потрібно базове знання мови

Базове знання мови необхідне для пояснення співробітникам дорожньої поліції ситуації, що стала причиною вимушеної зупинки. Вам можуть пояснювати маршрут та місцезнаходження об’єкта місцеві громадяни, або роботодавець – ви повинні розуміти, що все, про що вас просять і пояснюють. Тому перед поїздкою до Польщі, вивчіть польську мову, або підтягніть і повторіть, якщо знаєте його.

Робота водієм в Польщі – типи оплат

Існують різні способи розрахунку заробітної плати для українців, що працюють водіями в Польщі. Самий зручний спосіб розрахунку оплати, є база плюс добові. Оплата працівникам з України може розраховуватися по кілометражу, чи вартості фрахтів. Але загальне правило таке, що чим менше часу ви проводите на дорозі, тим менше грошей ви заробляєте.

В якості прикладу оплати, візьмемо компанію, найменування залишимо невідомою, щоб ви зрозуміли, як приблизно нараховується заробітна плата водія-далекобійника:
  1. Ставка становить приблизно півтисячі доларів;
  2. Також водію сплачуються добові(вихідні та свята в розрахунок не беруться). Вони складають приблизно 50-60 доларів за день в поїздці.
  3. При працелюбну підході отримуєте премії, розміри яких залежать від виконаного обсягу.

Робота водієм всередині країни ділиться на три види:

Водії із категоріями C-E, що працюють на будівництві доріг. Ці співробітники можуть працювати не буваючи вдома і заробляють у діапазоні 3,5-5 тисяч злотих. Відрізняє таку вакансію складність працевлаштування, і за відгуками, бували випадки несумлінного ставлення роботодавців до своїх працівників.

Водії категорії С-E працюють усередині країни.Працюють тільки на території Польщі, іноді виїжджають за кордон – в Євросоюз. Заробітна плата аналогічна – 3,5-5 тисяч злотих. Вакансій на такі місця вистачає, але, є престижні фірми з новими авто – українцям туди влаштуватися важко, адже навіть не кожен поляк може пройти суворий конкурсний відбір.

Водії з категорією C-E за місцем.Такі водії їздять маршрутами поблизу компанії, в якій працюють. В основному перевозять продукти харчування, або будівельні матеріали, і працюють за звичайним графіком – з ранку сів за кермо, ввечері відпочивати додому. З/п – 3,5-5 тисяч злотих. На такі вакансії влаштовуються старі й молоді водії, яким потрібен досвід. Робота спокійна, затримки або невиплати рідко – вільних місць багато.

Поза країни водії працюють за такими напрямами:

Міжнародний водій за напрямком Захід-Схід.Такі співробітники розвозять вантажі в п’ять сусідніх країн: Білорусь, Росію, Чехію, Францію і Німеччину. Це перевезення продуктів харчування, у спеціально призначених для цих цілей фурах, оснащених рефрижераторами – системами охолодження. Зарплата становить приблизно 4,5-6 тисяч злотих на руки, що в доларовому еквіваленті становить 1,1-1,5 тисяч доларів. Як зазначають водії, умови праці у них на відмінному рівні – машини знаходяться в гідному стані, заробітна плата виплачується в чітко обумовлені терміни, без затримок. Основною особливістю працевлаштування, є те, що однією з умов є досвід роботи на території країн Європи. Якщо він є у вас за плечима – дорога в міжнародники вам відкрита!

Робота водія вахтою

Часто українські водії працюють вахтою. Так для них зручніше, адже вони бувають вдома і бачаться з сім’єю.

Давайте розглянемо найпопулярніші режими роботи вахтою:
  • 3 тижні в дорозі – 1 тиждень вдома;
  • 4 тижні в дорозі – 1 тиждень вдома;
  • 6 тижнів в дорозі – 2 тижні вдома.

Останній варіант для жителів України кращий, і дає можливість більше заробити гроші і повернутися додому на двотижневий відпочинок. Працювати за таким графіком нелегко, але хороший заробіток.

Підсумуємо

Як ви бачите, практично у всіх компаніях пропонуються гарні умови роботи та оплати. При задовільному стані здоров’я, ви зможете без праці зібрати необхідні документи. За відгуками українців, які отримали подібний досвід, у Польщі існує чіткий регламент пересування за маршрутом. Тому налаштовуйтесь на відповідальну роботу, адже перед вами відкривається безліч перспектив: вивчити нову мову, отримати закордонний досвід, заробити хороші гроші, сильніше розвиватися професійно. Не відмовляйте собі в задоволенні познайомитися з культурою нової країни. Використовуйте сайт www.eurabota.ua як джерело пошуку вакансії для роботи водієм в Польщі. Він містить великий список вакансій, і ви без проблем знайдете роботу.