Робота зварювальником в Польщі: особливості та корисні поради

Робота в Польщі зварником є актуальним питанням для багатьох українців. Дійсно, зайнятість в сусідній країні оплачується вище, ніж на батьківщині. Пристрій закордоном гарантує високий дохід, відкриває перспективи професійного росту, сприяє розширенню кола спілкування, дозволяє ознайомитися з культурою іншої країни. Зацікавлені темою? Розглянемо переваги даного виду зайнятості, дізнаємося умови праці, способи легалізації і розглянемо зарплату фахівців.

Вимоги до зварювальникам в Польщі

Робота зварювальником – вимагає кваліфікації. Претендентам на отримання вакансії на підприємстві потрібно таке:

  • диплом за фахом;
  • досвід роботи в Україні;
  • сертифікат про підвищення кваліфікації.

Для пристрою за професією знадобиться знання основ польської мови. Також від претендента вимагають оволодіти професійною термінологією. Зверніть увагу, що кар’єрне зростання і підвищення заробітної плати для фахівців без знання мови – неможливо.

Перед кандидатами ставляться серйозні професійні вимоги:

  • навички роботи з напівавтоматичним зварювальним апаратом MIG — MAG (МІГ-МАГ);
  • досвід роботи аргоном (ТІГ);
  • уміння варити з допомогою електродугового зварювання;
  • визначати товщину деталей;
  • знання про деталі металоконструкцій;
  • знання основ роботи напівавтоматом;
  • вміння читати технічні креслення та іншу документацію;

умение варить с помощью электродуговой сварки

Умови роботи зварників в Польщі

Сьогодні в Польщі потрібні тисячі професійних зварювальників.

Пересічному українському фахівцеві надаються наступні умови:

  • винагороду від 12 до 17 злотих в годину;
  • спецодяг;
  • графік тривалістю 10 годин;
  • два вихідних;
  • страховку;

Зайнятість у сфері суднобудування і судноремонті (Гданськ, Гдиня) – престижніше. Відповідно, зарплата на верфі – вище. В робота в Гданську і інших приморських населених пунктах робочі заробляють від 20 злотих в годину. Однак, таке поняття, як “робоча субота” існує, адже зайнятість часто пов’язана з перевтомою. На судноремонтному/суднобудівному підприємстві фахівці можуть розраховувати на тариф 2500 доларів.

Отримання дозволу і оформлення контракту

Легальна зайнятість можлива лише з отриманням дозволу у воєводстві Про процес отримання дозволу на працевлаштування та робочої візи класу D в подробицях описано в інших статтях, опублікованих на ресурсі. Після отримання візи і посвідки на проживання в Польщі, українцям пропонують підписати контракт на термін від 6 місяців. Якщо обидві сторони задоволені співпрацею, то договір можливо продовжити ще на півроку.

продление договора

Зазначимо, що роботодавець обов’язково виконує всі соціальні зобов’язання.

Протягом перших місяців зарплата українських фахівців становить 800-1000 доларів. Після випробувального періоду, працівник може розраховувати на підвищення заробітної плати. Перетворення в високооплачуваного працівника варто очікувати після декількох років успішної роботи, підвищення кваліфікації, оволодіння польською мовою. Тоді ж надається додатковий вихідний і інші бонуси.

Вивчаємо плюси і мінуси роботи в Польщі зварником

Дана робота має позитивні і негативні сторони. Варто готуватися до відповідальності, оскільки кожен міліметр роботи, здійсненої зварювальником – ретельно перевіряється.

Розглянемо позитивні сторони діяльності:

  • висока зарплата;
  • працевлаштування на законних умовах;
  • соціальний захист;
  • перспектив зростання кар’єрними сходами;

Кандидат стикається з труднощами

  • довгий робочий день;
  • стомлюваність;
  • шкідливість для здоров’я.

Вибираємо найкраще місто для працевлаштування

Діяльність за фахом доступна в будь-якому місці. У Польщі більше вакансій і вище зарплати в столиці і великих містах. Вміння влаштується і заробляти від 12 до 17 злотих в годину (від 800 до 1 тисячі доларів) – доступно всім!. Більше платять у Варшаві. На винагороду розраховуйте в містах Вроцлав, Краків, Любляна і Познань.

краков

Багато вакансій знайдете у всьому Малопольському воєводстві. Сума винагороди працівників на виробництві у населених пунктах починається від 1200 доларів.

Традиційно, більше платять на суднобудівних та судноремонтних підприємствах, розташованих на узбережжі Балтійського моря. Мова йде про населених пунктах Гданськ і Гдиня. Завод в цих містах фахівцям платить до 2500 доларів. На підприємствах судноремонтної галузі спеціалістам надаються бонуси: грошові премії та безкоштовне харчування. Окремо згадаємо центри польського машинобудування – місто Бигдощ. У ньому розташований вагонзавод, де вміння працювати з металом і металоконструкціями добре оплачується.

Радимо вибрати місто, в якому запропонують кращу зарплату і умови праці – Варшави, Гданська, Гдині та Щецін.

Відгуки про роботу зварювальників в Польщі

Тисячі українців вже отримали посади і досвід більшості з них – винятково позитивний. Нижче можна ознайомитись з відео, де два українських зварника діляться досвідом. Наші співвітчизники кажуть про процес отримання вакансії, розповідають про здійснення оплати, налагодженні побуту. Також герої відео розкривають секрети працевлаштування і роботи за фахом в країні.

 

Їхати на роботу в Польщі зварювальникам?

Задумалися над перспективою пристрою за даною спеціальністю, але не знаєте їхати? У експертів порталу Eurabota.ua є відповідь на це питання – Однозначно їхати! Так, отримавши посаду, заробите велику суму грошей, забезпечите комфортне життя собі і родині. Також реалізуєте в професійному плані і отримаєте новий досвід. Знайти роботу – просто! Завітайте у відповідний розділ сайту Eurabota.ua, де розміщені сотні вакансій. Також можна звернутися в те чи інше агентство з працевлаштування, контакти яких розміщені на нашій безкоштовній платформі Eurabota.ua. Якщо виникли питання, ми з радістю відповімо на них через форму “Контакти” або ж через профілі в соціальних мережах.