Польські рекрутингові агентства шукають робітників в Індії та Непалі

Польські рекрутингові компанії не справляються з великою кількістю вхідних пропозицій роботи. Попит на робітників на виробничих позиціях настільки високий, що польські рекрутингові агентства вирішили запрошувати на роботу жителів Індії та Непалу.

rabochie-v-indii-i-nepale

Керівники агентств по працевлаштуванню згодні з тим, що кращий джерело робітників – це співробітники з України, але в останні роки українці все менше погоджуються працювати в Польщі. Все більше українців дивляться на Польщу, як на зупинку на шляху в Європу, і очікування тих, хто вже працює тут, ростуть так швидко, що в підсумку робітників з України не вигідно наймати на робочі місця. Більше того, потребу в працівниках на польських заводах в даний час настільки велика, що їх не встигають задовольнити приїжджі, які підлягають спрощеному працевлаштування на Польському ринку праці: Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова і Росія.

Президент правління GP People Рафал Дрила, у своєму інтерв’ю резюмує, що непальці та індійці виявилися відмінними працівниками, вони лояльні, прихильні, прив’язані до свого робочого місця, кажуть добре по-англійськи і не відмовляються працювати на позиціях, де поляки і українці не погоджуються працювати.

Але, на жаль, радість рекрутингових агентств і роботодавців була коротка. Перші успішні спроби працевлаштувати непальців та індіанців на роботу в Польщі, виявилися безвихідні. Швидке збільшення замовлень на співробітників, що відразу викликало скупчення людей у польському посольстві в Делі, де громадяни обох країн подають заявки на отримання візи. У підсумку на робочу візу в Польщу працівникам з Індії та Непалу доведеться чекати в перебігу одного року.

Враховуючи гарячу ситуацію на польському ринку праці, проблема дійсно серйозна. Так, як на польський ринок праці потребує працівників і вже деякі роботодавці почали переговори з консулами, що б якось прискорити ситуацію з видачею візи.

Джерело: eurabota.ua