Робота в Лодзі. Які працівники найбільше там потрібні і скільки платять?

За офіційними даними 19560 осіб в даний час безробітні в Лодзі, а рівень безробіття – 5,6%. Рівень безробіття можна було б скоротити на піввідсотка, якщо б безробітні почали б працювати. Адже робота чекає на працівника. Проаналізуємо яку ж роботу можна знайти в польському місті Лодзі.

Онлайн-база даних пропозицій роботи в цьому місті, містила 2445 пропозицій роботи кілька днів тому.

Серед них були такі, як:

Робота для лікаря та інженера

Пропозиція роботи в пансіонаті для алкозалежних людей у Гротниках, відкрита для психіатра, заробітна плата якого буде в районі 5,8 злотих. Основна вимога проміжні знання російської та англійської мов. У цей же пансіонат також потрібна медсестра, яка також знає ці мови – вона зможе заробляти не менше 3,4 тис. злотих.

інженер на будівництві

Інженер, який працює на будівельному майданчику, може розраховувати на 3,5 – 4 тисячі злотих.

Перекладачі та торгові представники

Перекладачі  повинні мати вищу освіту і знати українську, російську мову чи мову урду на високому рівні. Заробітна плата для таких працівників буде коливатися в розмірі 4,2 тисячі злотих. Однак виявляється, що знання іноземних мов, навіть унікальних, не завжди є перевагою на ринку праці. Пропозиція  перекладача з урду мовою (урду є офіційною мовою Пакистану та Індії), і просунутий рівень цієї мови забезпечує винагороду лише від 2,65 тисячі злотих. Більше, того що не менше ніж 4 тисячі злотих на місяць буде заробляти торговий представник, який буде мати завдання просувати польські товари в Ізраїлі. Роботодавець не очікує торгового представника будь-якої освіти, він повинен вільно говорити і писати на івриті, російській чи українській.

Помічник фермера

Серед запропонованих вакансій є також пропозиція роботи така, як «фермер». Наприклад потрібен правник, якому доведеться за 3,5 тисячі злотих вирощувати верби. Тут не потрібна нічка освіта лише бажання працювати.

Офіціант, продавець-колорист та оператор навантажувача

Більшість пропозицій роботи базуються на мінімальній заробітній платі (2,1 тисячі злотих цього року та 2250 злотих наступного року). Таку зарплату в Лодзі отримує офіціант (необхідне базове професійне навчання та базове знання польської мови). А також продавець-колорист (“пропозиція для людей до 30 років. Обслуговування клієнтів – змішування кольорів для пофарбування автомобіля, дерева та промисловості” – достатньо мати базову освіту).

Оператор навантажувача вже отримує заробітну плату від 2,520 злотих (достатньо півроку досвіду обслуговування вилочного навантажувача).

Швачки, перукарі та поштарі

швачка у Польщі

Швачок у Польщі потребують майже всі установи, які займаються пошиттям – на заводі за адресою вул. Тамка у місті Лодзь, швачка може заробити від 2,3 тисяч злотих, за адресою вул. Праска у Лодзі за роботу швачки пропонують вже  2,7 тис злотих, а за адресою вул. Коперника можна заробити 3,2 тисячі злотих.

Перукарів в Польщі цінують. Перукар з мінімальним дворічним досвідом роботи може заробити в Лодзі від 2,8 до 3,8 тисяч злотих. Багато пропозицій на лодзькому ринку праці розміщено і для поштарів, їх зарплата стартує від 2450 злотих. Для цього достатньо базової професійної освіти.

Шеф-повар

Велика група пропозицій роботи розміщена і для шеф-кухарів. Але в основному для тих, хто спеціалізується на екзотичних кухнях. Суші-майстер, який приготує традиційні японські страви, зможе заробляти від 2,3 тисячі злотих.

суші-майстер

Шеф-кухар арабської кухні, який може зробити кебаб, отримає від 2,5 тисяч злотих, шеф-кухар єврейської кухні зможе отримати від  2,1 тисячі злотих.  Також є пропозидії роботи для повара у лікарні у місті Лодзь, там можна розраховувати на 2,5 тисячі злотих.

Циркові артисти

На роботу також запрошуються і циркові артисти. Щоправда, робота триває неповний робочий день (за 1050 злотих), але працівнику не потрібно мати будь-якої освіти, достатньо тільки мати навички жонглювання і акробатики.

Пропозиції роботи в Лодзі відносяться не тільки до поляків, польські працедавці найбільше зацікавлені і в працівниках з України.