Сфера логістики в Польщі потребує українських працівників

За даними аудиторської фірми Deloitte, в 2017 році було опубліковано 1,8 млн. заяв про намір довірити роботу іноземцям, з яких 94% – українці. Співробітники з України особливо потрібні в сфері логістики, для якої вони є гарантією розвитку. В один голос роботодавці і бюро по працевлаштуванню заявляють, що необхідні спростити процедуру прийому на роботу іноземців та створити гідні умови праці, щоб утримати співробітників.

сфера логистики в Польше

– Ринок праці в Польщі розвивається стрімко сильно, і зараз спостерігається великий дефіцит співробітників, тому ми доповнюємо його працівниками з країн, що не увійшли до ЄС. Вся Європа знаходиться на великій хвилі зростання, ми будуємо багато складів, логістичних центрів і фабрик. Скрізь потрібні руки для роботи, а у Польщі ці руки відсутні. Вибір полягає в тому, що ми приймаємо робітників з України та Білорусії, або нічого не робимо, – каже президент Optimum GO Гжегож Сженейко в інтерв’ю агентству Newseria Biznes.

– Робітники з Білорусі і України для логістичної галузі дуже затребувані. Середовища них ми намагаємося знайти водіїв, працівників складу, пакувальників, навантажувачів, – підкреслює Сженейко.

Польща є центром логістики на європейському транспортному ринку. Однак галузь логістики бореться з проблемами, особливо з проблемою персоналу, брак якого вже сягає 100 000 чоловік.

За даними сервісу Upper Job, очікування зарплат серед працівників з України зростають. Понад 50 відсотків хочуть заробляти не менше 3 тисяч PLN, а кожен п’ятий – більше 5000 злотих. Дослідження Upper Job підтверджують, що Польща на даний момент є найбільш привабливою країною для українців в плані роботи.

Джерело: eurabota.ua