У Чехії чекають ще більше українських фахівців

Уряд Чехії фактично визнав, що економіці країни все більше потрібні працівники з країн, які не входять до складу Європейського союзу, оскільки чеських фахівців катастрофічно не вистачає, щоб задовольнити зростаючу потребу підприємств в працівниках різних професій.

Квота на прийом працівників з України днями була збільшена в два рази, і тепер становить 40 тисяч осіб. Таку важливу новину для багатьох наших співгромадян, які збираються працевлаштуватися в Чехії, повідомив міністр закордонних справ цієї країни Томаш Петрштчек.

У Чехії вже багато років працює програма «Проект Україна». Багато експертів і представники МЗС Чехії відзначали, що кількість наданих дозволів на роботу в рамках цієї програми недостатня. Крім цього, людям доводиться дуже довго чекати в черзі на отримання документів, що змушує більшу частину українських фахівців відмовлятися від намірів поїхати працювати до Чехії. Терміни очікування оформлення документів складають від 80 до 100 днів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що серед іноземних працівників, які працюють в Чехії нелегально, українські трудові мігранти становлять більшість.

Чеські роботодавці вже протягом тривалого часу вимагають від уряду вжити заходів, які б спрощували процедуру працевлаштування працівників з країн, що не входять до Євросоюзу, в тому числі України.